ПОРТАЛ
29 січня 2015, 18:52

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Вінницькі підприємці напрацювали рекомендації до влади щодо розвитку бізнесу

Спецпроект «Досвід регіонів»

На Вінниччині добігає до кінця європейський проект, у рамках якого вінницькі підприємці разом із колегами із сусідньої Молдови та ще Придністров’я напрацювали низку рекомендацій до органів влади щодо розвитку бізнесу.

Вінницькі підприємці напрацювали рекомендації до влади щодо розвитку бізнесу

Так, українська сторона напрацювала 20 пунктів рекомендацій, молдовська – 15, а Придністров'я – 13, повідомляє i-vin.info.

У багатьох позиціях ці рекомендації збігаються. Наприклад, в частині спрощення податків, зниження банківської кредитної ставки, приведення у відповідність вітчизняних стандартів до європейських, державна увага до аграрного сектору, енергоефективних технологій тощо. Також всі сторони були одностайними у тому, що економіка придністровських територій не буде ефективною без належного екологічного стану річки Дністер.

Обговорення відбулося на засіданні круглого столу «Підготовка рекомендацій органам влади та міжнародним організаціям з підтримки та розвитку малого та середнього підприємництва Єврорегіону «Дністер».

Понад півсотні учасників проекту так би мовити відшліфовували ті пропозиції до державних органів, над якими працювали протягом кількох місяців. Представники Вінниччини, районів Молдови й Придністров’я розробляли пропозиції для своїх урядів та парламентів з урахуванням вітчизняних законодавчих та суспільно-політичних реалій.

Проект, який триває з осені минулого року, став можливим завдяки Програмі ЄС-ПРООН «Підтримка заходів зі зміцнення довіри», конкурс у якій виграв Єврорегіон «Дністер».