ПОРТАЛ
25 серпня 2015, 11:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Бізнес-інкубатор для ІТшників відкриють на Черкащині

Потужний iHUB запрацює в обласному центрі. Про це домовилися очільники області й міста з головою міжнародного благодійного фонду «Seed Forum Ukraine». На підтвердження вони підписали меморандум про співпрацю, інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

Нині по Україні створюють цілу мережу бізнес-інкубаторів для ІТ-стартапів. Усе за підтримки Посольства Норвегії.

– Дуже багато талановитої молоді виїжджає до Києва, а потім за кордон, – пояснює голова міжнародного благодійного фонду «Seed Forum Ukraine» Дмитро Подолєв. – Нашим проектом iHub ми змінюватимемо цю глобальну тенденцію. Подібні центри ми створюємо по всій країні, аби талановиті ІТшники змогли отримати у своєму місті потрібні знання, самореалізуватися. Це – складне завдання. Але за підтримки Норвегії та місцевої влади, переконаний, ми досягнемо результату. Із черкаської владою ми порозумілися, приємно співпрацювати.

Ідейники іHUB кажуть: усебічно підтримуватимуть компанії, які туди звернуться. Зокрема, подбають про навчання, залучення грантів на розвиток, консультування та супровід.

Черкаси нині в п’ятірці найбільш активних ІТ-центрів України. Тут уже формують ІТ-кластер. А ще – працює школа GeekHub і коворкінг-центр. Із приміщенням для iHUB підписанти меморандуму теж визначалися. Бізнес-інкубатор хочуть розмістити на мінус першому поверсі ОДА, де колись була їдальня.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук