ПОРТАЛ
25 серпня 2015, 09:27

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Майже півсотні черкаських підприємств візьмуть участь в інвестфорумі

За підсумками першого півріччя в області відчутний дефіцит зарубіжних інвестицій. Аби вирішити це питання влада планує залучити близько 50 підприємств до участі в інвестиційному форумі, що проходитиме 18 вересня в Києві.

Майже півсотні черкаських підприємств  візьмуть участь в інвестфорумі

Про це розповів директор Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків Черкаської облдержадміністрації Віталій Хиля на засіданні колегії.

На форумі планують презентувати низку інвестиційних проектів для потенційних капіталовкладників, з-поміж яких міжнародні інвестиційні банки та інвестиційні фонди.

Підприємці-учасники отримають доступ до тих інституцій, які у подальшому можуть дати необхідний фінансовий ресурс або відкрити доступ до систем європейського кредитування. Крім того, участь у форумі дасть змогу Черкащині продемонструвати свій інвестиційний потенціал, - інформують у Черкаській ОДА.

– Заявки на участь в інвестиційному форумі уже подали 20 товаровиробників Черкащини, які зацікавлені в залученні іноземного капіталу для розвитку власного виробництва. Не інвестори мають шукати підприємства, а підприємці – інвесторів, – зауважив директор Департаменту інвестиційно-інноваційної політики та зовнішньоекономічних зв’язків Черкаської облдержадміністрації Віталій Хиля. – Цей форум – чудова можливість розповісти іноземцям про промислові потужності області.

За його словами, зараз в області нараховується близько 270 підприємств, які мають іноземні капіталовкладення. Загалом, на розвиток виробництв Черкащини в 2015 році залучено лише 1,2 мільйони доларів прямих іноземних інвестицій, що достатньо мало. Критичний обсяг іноземних вливань у місті Канів та Канівському, Лисянському, Чигиринському та Чорнобаївському районах.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук