ПОРТАЛ
12 січня 2016, 15:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаська молодь не поспішає оформляти ID-паспорти

На Черкащині, як і в інших областях України, розпочався прийом заяв на отримання біометричних паспортів. Однак оформити його поки що можуть лише особи, які досягли 16-річного віку та отримуватимуть документ вперше.

<b>Черкаська молодь не поспішає оформляти ID-паспорти</b>

Інші громадяни зможуть замінити старий паспорт на ID-картку після ухвалення Верховною Радою відповідного закону, - інформує vikka.ua.

У Соснівському районному відділі Державної міграційної служби (ДМС) у м. Черкаси люди зранку займають чергу, однак не за ID-карткою, а за біометричними паспортами для виїзду за кордон. Очікуваного ажіотажу довкола видачі паспортів європейського зразка не спостерігається.

За словами прес-секретаря УДМС в Черкаській області Дмитра Калініченка, на першому етапі, до ухвалення закону, паспорт з безконтактним електронним чіпом видаватиметься безкоштовно особам 16-ти років, які отримують документ вперше. Для отримання паспорта 16-річні мають пред’явити свідоцтво про народження та бажано (не обов’язково) – ксерокопії паспортів батьків.

"Ухвалення закону планується найближчим часом – в кінці січня або на початку лютого, після чого буде проведена процедура повної заміни старих паспортів громадян на нові у формі картки", – розповів Дмитро Калініченко.

У цілому ж молодь поки що не поспішає оформлювати пластикові картки замість звичних паспортів-книжечок.

"Зараз в основному заходять або дзвонять лише, аби дізнатися про особливості процедури отримання паспорта. Може, пізніше приходитимуть оформлювати. Можливо, після канікул активність підлітків в отриманні паспортів нового зразка посилиться. Або ж населення недостатньою поінформоване щодо процедури отримання документа", – каже начальник Соснівського РВ у м. Черкаси УДМС України в Черкаській області Володимир Черниш.


НЕРУХОМІСТЬ ОНЛАЙН

ОБЕРИ СВОЄ ЖИТЛО!

національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук