ПОРТАЛ
11 жовтня 2012, 17:57

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащина на 19 місці за рівнем енергоефективності

<div class="dr_in_to_news"></div> Черкащина на 19 місці за рівнем енергоефективності

Рейтинг енергоефективності України Ukrainian Energy Index (UEI) 2012 оприлюднив портал energy-index. В другому випуску рейтингу проаналізовано ефективність споживання енергоресурсів на регіональному рівні протягом 2007-2010 рр. На відміну від попереднього рейтингу, який аналізує енергоспоживання регіонами України в 2008 р., UEI-2012 не лише пояснює різницю в енергоефективності між регіонами, а й показує динаміку змін в регіонах України по секторах.

Згідно з рейтингом, Черкащина опинилася на 19 місці серед 24 областей та республіки Крим за результатами 2010 року. Порівняно з 2007 роком, область піднялася на дві позиції. Першість утримує Вінницька область. За нею – Херсонська та Закарпатська.

Ефективність використання енергоносіїв у регіоні на 1,4 в. п. вища за середнє значення по Україні й становить 44,5% від рівня ЄС. Найбільш ефективно використовують джерела енергії домогосподарства – на 67% від рівня ЄС. У сфері послуг та сільському господарстві рівень енергоефективності становить відповідно 36% та 35%. Найменш енергоефективною є промисловість – лише на 20%. До речі, найбільші промислові регіони – Дніпропетровщина, Луганщина, Запоріжжя, Донеччина – посідають останні місця рейтингу.

Потенціал енергозбереження області за рахунок підвищення енергоефективності до рівня ЄС оцінюється у €358,6 млн щорічно у цінах 2010 р.

Результати рейтингу енергоефективності України 2012


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук