Про це розповідає видання Шумськ Інфо.
Зазначається, що фермери вирощують самих равликів для ресторанів і магазинів. А завдяки равликовій ікрі здобувають чимало нагород на різноманітних виставках.
За інформацією видання, усі три родини вклали в бізнес власні кошти. Розповідають, що спочатку мальків придбали в кооперативі.
Також три фермерські родини співпрацюють із іншими своїми колегами по цеху. Об’єднуючи зусилля, сподіваються, задовольнити попит усієї України.
Свою продукцію фермери з Тернопільщини презентували уже на чотирьох виставках.
Хоча взимку молюски сплять, фермери відзначають: напередодні різдвяних свят замовлень від гурманів вистачає.
Равликова ікра, кажуть знавці, має смак гриба. Цей дієтичний продукт сприяє покращенню зору та пам’яті, запобігає захворюванням серцево-судинної системи, його можна вживати вагітним та діабетикам.