ПОРТАЛ
30 березня 2014, 11:33

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Процедуру отримання водійського посвідчення пропонують спростити

Депутат Віталій Журавський пропонує Верховній Раді України виключити посвідчення водія з переліку документів, оформлюваних із застосуванням Єдиного державного демографічного реєстру.

Про це йдеться в законопроекті № 4550 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посвідчення водія)», текст якого розміщено на сайті ВР. У пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що відповідно до закону про Єдиний державний демографічний реєстр передбачена централізована персоналізація документів у Державному центрі персоналізації документів, - пише «Автоцентр».

«Але надання адміністративних послуг з видачі та обміну посвідчення водія здійснюється в територіальних Центрах надання послуг, пов'язаних з використанням транспортних засобів, Державтоінспекції МВС і централізована персоналізація зазначених документів значно ускладнить процес надання послуг з видачі та обміну посвідчень водія», - наголошується в пояснювальній записці до документу.

Нардеп пропонує виключити посвідчення водія з переліку документів, оформлюваних із застосуванням Єдиного державного демографічного реєстру. Це дозволить передати персоналізацію бланків документа посвідчення водія в територіальні відділення ДАІ, що забезпечить своєчасну видачу та обмін посвідчень водія на право керування транспортними засобами.