ПОРТАЛ
12 травня 2014, 12:15

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині продовжують надавати пільгові житлові кредити

576 пільгових житлових кредитів нині обслуговує Черкаське регіональне управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Як повідомив порталу «Діловий регіон» директор управління Олександр Паливода, цього року було надано лише один кредит на придбання житла за програмою компенсації відсотків: «Після секвестру бюджету ця програма була призупинена і зараз кошти на неї з бюджету не виділяються». Однак компенсація відсотків за тими кредитами, що були оформлені в комерційних банках, виплачується.

Нині залишаються чинними ті програми пільгового довгострокового житлового кредитування, що фінансуються з місцевих бюджетів. Найближчим часом, зауважив Олександр Паливода, за ними буде надано 3 кредити, і стільки ж – до кінця року. «Кошти з місцевих бюджетів на кредитування житла були передбачені в Черкасах, Золотоноші та Умані, а також в обласному бюджеті», – відзначив директор Черкаського регіонального управління Фонду.

У Фонді сподіваються, що фінансування державних програм з кредитування житла відновиться завдяки залученню іноземних запозичень. Це дасть змогу активізувати роботу будівельної галузі.

У 2013 році на Черкащині за всіма державними програмами власне житло отримали 44 родин.


Новини ринків і компаній