ПОРТАЛ
8 червня 2014, 19:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як зміниться український авторинок влітку?

Влітку ділова активність традиційно загасає, а попит на автомобілі падає. Щоб оживити його, продавці зазвичай проводять якісь акції. Вони не обов'язково допомагають, але хоча б дають надію, на збільшення продажів. У нинішньому році ситуація нестандартна і нестабільна. А значить звичайні маркетингові інструменти - не працюють. Чи вдасться наростити автопродажі влітку після рекордного падіння у травні з’ясовував AUTO-Consulting у операторів ринку.

Найоптимістичніший прогноз на літні продажі дав глава «Сітроен Україна» Лоїк Сібрак. На його думку, ринок повинен стабілізуватися найближчим часом і пожвавиться вже з липня. Для того ж, щоб попит пожвавився, потрібна стабільність. Як у політичній сфері, так і в економіці.

Директор з маркетингу Групи компаній «АІС» Сергій Боровик очікує, що свого дна ринок досягне в травні - продажі навряд чи перевищать 5 тис. одиниць. Далі, є надія на невелику стабілізацію і пожвавлення. Але весняних показників, а тим більше торішніх ринок навряд чи досягне.

Те, що ринок влітку буде кращим, ніж у квітні-травні прогнозує і глава Правління «Рено Україна» Ян Птачек.

А ось керівник зі збуту автомобілів Volkswagen ТОВ «Порше Україна» Сергій Носенко вважає, що влітку, навпаки буде спад попиту і продажів. І пожвавлення попиту, можливо тільки при стабілізації політичної ситуації, припинення бойових дій на Сході, стабілізації та зниженні курсу долара.

Деяке збільшення купівельного інтересу вже влітку прогнозує керівник бренду Audi в компанії «Порше Україна» Олександр Божко. На його думку, це відбудеться завдяки стабілізації політичної ситуації і поліпшенню загального настрою потенційних покупців.

Керівник відділу SEAT ТОВ «Порше Україна» Дар'я Штіменко великі надії покладає на стабілізацію та зміцнення гривні. Проте будь-які рухи в бік збільшення ринку вона очікує ближче до кінця літа. Пожвавлення ринку влітку, з її точки зору, буде досить незначним.

У прес-службі «Тойота Україна» повідомили, що незначне пожвавлення попиту, за їх прогнозами, може відбутися восени цього року. А влітку ситуація знаходитиметься приблизно на тому ж рівні, що і в даний момент.

У прес-службі «Хонда Україна» теж не розраховують на різкий стрибок продажів влітку.

Генеральний директор ТОВ «Єврокар» Марина Яковлєва Яковлєва фактично висловила спільну думку операторів. Так само, як і опитані AUTO-Consulting респонденти, пані Яковлєва вважає, що стан ринку буде залежати від ситуації в країні в цілому, стабілізації обстановки в Луганській, Донецькій областях, і звичайно, від стабільності гривні.