ПОРТАЛ
11 червня 2014, 18:48

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Тернопіль презентував інвестиційний потенціал у Києві

Спецпроект «Досвід регіонів»

В Американській торгово-промисловій палаті в Україні делегація Тернопільської міської ради презентували інвестиційний потенціал Тернополя. Зокрема, інфраструктурні проекти Тернополя в пріоритетних для міста галузях: охорона здоров’я, освіта, логістика і транспорт, комунальні послуги, енергоефективність, охорона навколишнього середовища.

Презентація мала на меті створити взаємовигідний діалог між бізнес-спільнотою і місцевою владою з метою усунення перешкод для інвестицій в інфраструктуру, повідомляє офіційний сайт Тернопільської міськради.

Фахівцями Тернополя було розроблено ряд проектів, які можуть зацікавити інвесторів. До прикладу, проект модернізації постачання води та водовідведення, термомодернізація об’єктів соціальної сфери, яка би дозволила вдвічі скоротити втрати енергоресурсів. Є також ідеї щодо створення аграрного оптового ринку, сміттєпереробного заводу, транспортно-логістичного центру на базі аеропорту, впровадження автоматизованої оплати за проїзд в громадському транспорті, облаштування рекреаційної зони. Економічний стан міста не має змоги самотужки реалізувати усі ці проекти. Відтак, потрібні вкладення і в інфраструктуру, і в економіку. Міська влада сподівається не лише на фінансові інвестиції, а й на залучення передового європейського та американського досвіду.

Президент Американської торгівельної палати в Україні Бернард Кейсі зауважив, що Тернопіль має усе необхідне, щоб стати одним з найбільш процвітаючих обласних центрів країни.