ПОРТАЛ
28 серпня 2014, 11:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкасці сплатили за землю 51,2 млн. грн.

За 8 місяців поточного року надходження плати за землю від платників м. Черкаси склали майже 51,2 млн. грн., зокрема, юридичними особами сплачено понад 42,8 млн. гривень.

“Плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевого бюджету, її питома вага становить 11 % у загальній сумі надходжень”, - зазначив начальник Державної податкової інспекції у м. Черкасах Максим Криштопа.

Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою, - нагадують у ДПІ у м. Черкасах.

Платники податку фізичні особи - громадяни сплачують його протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення. Фахівцями інспекції цьогоріч громадянам вручено понад 10,7 тис. податкових повідомлень-рішень, граничним терміном сплати за якими було 26 серпня 2014 р. Зважаючи на те, що не всі громадяни сплатили податок, ДПІ у м. Черкасах нагадує, що такі платники податків притягуються до відповідальності у вигляді штрафу у таких розмірах:

- у разі затримки до 30 календарних днів - у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;

- у разі затримки більше 30 календарних днів - у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.