ПОРТАЛ
2 листопада 2013, 10:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Будівництво Канівської ГАЕС розпочнуть навесні

Вже навесні 2014 року має розпочатися будівництво Канівської гідроакумулюючої електростанції. Канівська ГАЕС не тільки сприятиме стабільності роботи електромережі, збільшить маневрову потужність та забезпечить зменшення витрат вугілля, газу та мазуту на теплових електростанціях, але й значно вплине на соціальний розвиток регіону.

Про це під час розширеного засідання колегії Міненерговугілля повідомив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, який презентував проект будівництва станції, - інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

Минулого тижня зроблено ще один крок у напрямку реалізації одного з наймасштабніших енергетичних проектів сучасної України для зміцнення енергетичної незалежності держави та досягнення стабільності в роботі об’єднаної енергетичної мережі. Під час зустрічі в Люксембурзі між Європейським інвестиційним банком, Міністерством енергетики та вугільної промисловості та Міністерством фінансів було підписано Декларацію про наміри стосовно співробітництва у сфері фінансування проектів у гідроенергетичній галузі України. Зокрема, щодо участі ЄІБ у співфінансуванні проекту будівництва Канівської ГАЕС. Вже навесні 2014 року ми маємо почати будівництво цієї сучасної станції, – зазначив Едуард Ставицький.

За його словами, загальна вартість будівництва складе близько 12 млрд. грн. Будівництво Канівської ГЕС буде здійснюватися за рахунок коштів ПАТ «Укргідроенерго» у розмірі 30% від капіталовкладень і 70% кредитів міжнародних фінансових орагнізацій під державні гарантії. Загальна тривалість будівництва становитиме 6,5 років, з пуском 1-го гідроагрегату через 3,5 роки від початку будівництва.