Про це розповіла “Суспільному” завідувачка відділом санітарно-ветеринарної експертизи Валентина Власенко. За її словами, жоден продавець не має права реалізовувати продукцію без попереднього лабораторного аналізу на вміст нітратів та наявності відповідного документа.
Згідно із законами, які регламентують права продажу, на ринку чи у магазині не можна реалізувати продукцію, яка не пройшла відповідних досліджень.
Кожна торгова точка повинна мати сертифікат якості на той товар, який продає. Видають такий у лабораторіях санітарно-ветеринарної експертизи – розповідає лікар Держпродспоживслужби Людмила Безчотнікова.
За словами завідувачки лабораторії Любові Рибасюк, протягом квітня на п’яти черкаських ринках було зафіксовано 15 випадків перевищення норми вмісту нітратів у городині. П’ять з них – виявили на Фермерському ринку міста.