З підприємців у фермери: втративши бізнес, черкащани взялися вирощувати кіз

Сільське господарство

Вони втратили бізнес, не мали коштів для існування й переїхали з міста до невеличкого села. Та попри все не здалися. Родина Усиків ось уже три роки займається вирощуванням кіз. Нині має їх зо три десятки і з козиного молока виробляє 15 видів продукції

Ukrainian English Russian

Ігор та Ольга Усики три роки тому перебралися до села Глушки, що на Корсунщині, звідки родом пані Ольга. Мати подарувала жінці козу. Спочатку робили масло й сир для себе, згодом зрозуміли: кіз можна розводити, а продукцію – продавати, повідомляє ЧСН.

Нині продукція з козиного молока має великий попит. Тож пані Ольга бере замовлення на тиждень наперед, аби встигнути зробити бринзу, масло та навіть морозиво.

Нині господарі доять кіз вручну, а для виготовлення продукції – придбали сепаратор. Втім, сподіваються, що невдовзі їм вдасться закупити потрібну техніку й забезпечувати корисною продукцією усіх охочих.

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: