Про це пише Gazeta.ua.
За словами фермера, півні-каплуни на відміну від звичайних ростуть більшими, мають солодкувате м’ясо і дуже цінуються рестораторами.
Також особливість птиці і в структурі м’яса. У таких півнів з’являється жир між волокнами м’яса, який легко плавиться. Під час приготування грудка стає м’якою і соковитою, а м’ясо має солодкий присмак.
За словами фермера, перших птахів він розводив на власному подвір’ї. Потім виграв грант на розвиток ферми 200 тис. грн.
Окупність ферми – півтора року. За словами фермера, такий бізнес важко повторити, бо немає спеціалістів.
“Потрібен навик з оперування птахів, якого ніхто не вчить. Другий момент – відгодівля птиці без хімії. Вони 150 днів мають відгуляти аби досягти певної ваги. По- суті за рік отримую одну партію птиці”, – каже фермер.
Кілограм птиці коштує 170 гривень. Продають м’ясо виключно цілою тушкою. Кожен півень доростає до ваги 4-5 кг.
Основні покупці птиці – це ресторани. Черга з охочих записується на рік наперед.