ПОРТАЛ
29 травня 2014, 10:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Долю Канівської ГАЕС вирішували на громадських слуханнях

Питання будівництва Канівської ГАЕС та перспектив його реалізації у 2014 році обговорили на громадських слуханнях. Захід відбувся під головуванням голови Громадської ради при Міненерговугілля Семена Поташника.

Учасники побували на місці запланованого будівництва Канівської ГАЕС у с. Бучак Канівського району, де ознайомилися з проектом та масштабами будівництва майбутньої станції. Тут обговорили перспективи будівництва та екологічні ризики. Продовжили слухання на Канівської ГЕС.

Щодо важливості будівництва Канівської ГАЕС доповів генеральний директор ПАТ «Укргідроенерго» Ігор Сирота. Доповідач наголосив, що майбутня електростанція є гідроакумулюючою, головне призначення якої – добове регулювання та швидкодіючий резерв в ОЕС України. Він зауважив, що у 2013 році здійснено комплексну державну експертизу проекту будівництва Канівської ГАЕС в ДП «Укрдержбудекспертиза», екологічну експертизу проведено Мінприроди України, за підсумками яких отримано позитивні експертні звіти, - інформують у прес-службі Міненерговугілля.

За підсумками засідання більшістю голосів підтримано рішення про необхідність початку відновлення будівництва Канівської ГАЕС у 2014 році для виконання планів Енергетичної стратегії України на період до 2030 року. Відповідне спільне звернення буде надіслано до Кабінету Міністрів, Міністерства енергетики та вугільної промисловості та Адміністрації Президента України.

Довідково:

Проект будівництва Канівської ГАЕС та розробку проектної документації розпочато ще у 1984 році генеральним проектувальником ПАТ «Укргідропроект», а в 1987 році затверджено проект її будівництва.

За проектом, річний виробіток електроенергії становитиме 1320 млн. кВт/год електроенергії, споживання на закачку становитиме 1320 млн. кВт/год

Термін служби основного устаткування, згідно з проектом, визначено 40 років, гідротехнічних споруд – 100 років. Загальна тривалість будівництва – 6,5 років.


директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації
Оксана Криницька
голова Асоціації фермерів та землевласників Черкащини
Віктор Гончаренко
директор Черкаського регіонального відділення фонду підтримки фермерських господарств
Яків Швачка
голова фермерського господарства, Звенигородський район
Петро Милокостий
голова фермерського господарства «Імпульс», Уманський район
Олександр Пастушенко