ПОРТАЛ
1 липня 2014, 18:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На капремонт цеху «Азоту» витратять 15 мільйонів

ПАТ «АЗОТ» розпочав плановий капітальний ремонт на виробництві аміаку в цеху А-5. Загальний обсяг інвестицій, спрямований на реалізацію запланованих в цеху проектів, складе близько 15 мільйонів гривень, інформують у прес-центрі ПАТ «АЗОТ» OSTCHEM.

– Ми вже почали виконувати планові роботи в цеху, призупинивши виробіток продукції на час ремонту. Серед суттєвих заходів – опосвідчення ізотермічного сховища для зберігання аміаку, заміна каталізатора, проведення експертного обстеження аміачних трубопроводів. Визначений комплекс робіт спрямований на відновлення працездатності обладнання, підвищення його ефективності, надійності та безпечної експлуатації, – зазначає Голова Правління ПАТ «АЗОТ» Віталій Скляров.

Одним із масштабних заходів капітального ремонту стане опосвідчення ізотермічного сховища для зберігання рідкого аміаку місткістю 10 тисяч тонн. На сьогодні з нього вже повністю відвантажили продукцію. Фахівці цеху проводять технологічні операції з відігріву ємності, оскільки рідкий аміак зберігався при температурі мінус 32 – мінус 34оС. Після відігріву пройдуть операції продувки від залишків аміаку та вентиляції для створення необхідних умов з відкриття і проведення робіт всередині апарату. Надалі сховище підготують для внутрішнього огляду та діагностики фахівцями експертної організації «ДІЕКС».

Ще одним важливим заходом капремонту стане заміна каталізаторів у реакторі метанування та в реакторі гідрування сіркових сполук, що сприятиме підвищенню ефективності очищення від оксидів вуглецю та сіркових сполук.

Крім того, роботи пройдуть і на інших відділеннях агрегату.

Усі роботи мають завершитися наприкінці липня.


директор Департаменту агропромислового розвитку Черкаської обласної державної адміністрації
Оксана Криницька
голова Асоціації фермерів та землевласників Черкащини
Віктор Гончаренко
директор Черкаського регіонального відділення фонду підтримки фермерських господарств
Яків Швачка
голова фермерського господарства, Звенигородський район
Петро Милокостий
голова фермерського господарства «Імпульс», Уманський район
Олександр Пастушенко