ПОРТАЛ
18 вересня 2015, 12:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Сміттєпереробний завод на Черкащині планують побудувати за 1,5 роки

Інвестор з Бахрейну планує побудувати у Черкасах суперсучасний завод з переробки твердих побутових відходів. Кожного дня завод зможе за допомогою технології піролізу переробляти до 400 тонн сміття у електроенергію. Будівництво такого об’єкту займе за попередніми висновками 1,5 роки.

Сміттєпереробний завод на Черкащині планують побудувати за 1,5 роки

Такі амбітні плани озвучували представники 3-х компаній, які відвідали Черкаси і поспілкувалися із керівництвом області, - пише infomist.ck.ua.

У ході прес-конференції наголошувалося, що будівництво заводу є стовідсотковою інвестицією з-за кордону. Суму у 80 мільйонів доларів (саме так попередньо оцінюють вартість будівництва) внесе компанія із Бахрейну: OAK Utility Solutions and Development. Для реалізації проекту в Україні створено компанію-партнер ОАК – ТОВ “Еко Баік”.

Як розповідає головний менеджер компанії “Еко Баік” Олександр Зудіков, проект стартував на Черкащині ще 19 серпня. З того часу його компанія розпочала розробку проектної документації. За прогнозами, цей процес займе 4-6 місяців. Вартість розробки самого проекту – близько 800 тисяч доларів.

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко підтримує ідею з приходом на Черкащину іноземного інвестора.

– Це загальнонаціональний проект. Ми провели широку роботу, залучаючи до неї місто Черкаси та міста обласного значення. Черкащині необхідний такий завод, – впевнений Юрій Ткаченко.

За допомогою технології піролізу на заводі сміття перероблятиметься в електроенергію. Головний менеджер компанії “Еко Баік” Олександр Зудіков прогнозує, що завод зможе давати щодня близько 14 мегаВат електрики.