На козиній фермі з Київщини будують нову сироварню

Досвід регіонів

Фермерське господарство «Українець-Агро» (Київська область), яке займається козівництвом, будує сироварню на 700 л молока на добу.

Ukrainian English Russian

Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer повідомив голова «Українець-Агро» Микола Мошук.

Господарство вже має сироварню, проте має на меті довести поголів’я дійних кіз до 600 з сьогоднішніх 192 голів. «Матимемо 1,8-2 тонни молока на добу, тому доведеться розширювати переробний цех», – пояснив він.

Господарство виробляє шість видів козиних твердих і напівтвердих сирів: із прованськими травами, «трюфель» та інші. Обсяги переробки поки що невеликі – до 30 кг на добу.

За словами Миколи Мошука, нові види сирів випускатимуть під власною торговою маркою, яку вже розробили, пише agrotimes.net.

«Окрім сирів, збираємося налагодити виробництво вершкових десертів із какао, шоколадом, карамеллю», – додав голова «Українець-Агро».

 

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: