Уманський національний університет садівництва має давні партнерські стосунки з одним із лідерів сільськогосподарського виробництва ПОСП «Уманський тепличний комбінат». Днями відбулась зустріч керівництва комбінату з делегацією університету на чолі з ректором Оленою Непочатенко. Про це повідомляють на сайті навчального закладу.
Директор підприємства Микола Гордій, розповів про історію та сьогодення комбінату та зазначив, що сьогодні на Уманському тепличному комбінаті експлуатуються найсучасніші теплиці європейського зразка, у яких реалізовані новітні розробки та досягнення в області вирощування овочів у закритому ґрунті. Саме це та інноваційна конструкція самої теплиці дозволяють підвищити світловий потік більш ніж на 10% в порівнянні з теплицями попереднього покоління, складна комп'ютеризована система підтримки мікроклімату, енергозберігаюча технологія використання парникових газів і ще дуже багато інших унікальних і новаторських рішень істотно підвищують не тільки врожайність, але й якість продукції, знизивши енерго- і трудовитрати.
Микола Васильович наголосив також на тому, що комбінат потребує молодих висококваліфікованих спеціалістів, яких готує Уманський національний університет садівництва. Майже всі працівники підприємства є випускниками університету, який, до речі, закінчив і Микола Гордій.
Ректор університету Олена Непочатенко висловила вдячність від науково-педагогічного колективу і студентів за тісну співпрацю, можливість не тільки проходити практику на комбінаті, але й успішно працевлаштовуватися випускникам нашого вузу. «Ми пишаємось своїми випускниками, а Микола Васильович є прикладом для багатьох молодих людей, адже щоб бути успішним, потрібно любити свою справу і бути відданим їй».
Під час зустрічі між керівництвом підприємства, проректорами університету, деканами факультетів і студентами були обговорені нові напрями співпраці університету та комбінату, адже виробничу практику у його стінах проходять студенти як природничих, так і економічних спеціальностей. З великою зацікавленістю і захопленням студенти, які представляли всі факультети навчального закладу, ознайомились із процесом вирощування, зберігання і переробки продукції та роботою логістичного центру, який забезпечує оптимальні рішення сортування, фасування, пакування та доставки продукції, - інформують у ВНЗ.