ПОРТАЛ
18 червня 2014, 18:22

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині готуються зустрічати паломників

На цьогорічне святкування Рош-Ха-Шана в Умані очікується прибуття близько 30 тисяч паломників. Про це повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Ізраїлю в Україні Реувен Дін Ель під час зустрічі з головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком.

Ключовим питанням, за словами ізраїльського дипломата, на сьогодні є питання безпеки в організації та проведенні заходів, що відбудуться в Умані. Починаючи від перевезень паломників, умов їх розташування і до власне самої організації святкування.

Обласний очільник Юрій Ткаченко запевнив, що охорона громадського порядку буде забезпечена у повній мірі та пообіцяв сприяння у вирішенні питань щодо розташування паломників в Умані.

Нині є проблема з відведенням землі для наметового містечка паломників. Приблизно чверть ділянки - є неузаконеною, тому міська влада не може надати її в тимчасове користування. Шляхи вирішення ситуації наразі шукає спеціально створена робоча група. До приїзду паломників земельне питання обіцяють врегулювати.

Сторони домовились ще раз зустрітись, аби детальніше обговорити підготовку до проведення головного свята хасидів, зокрема антитерористичні, протипожежні заходи та медичне обслуговування.