ПОРТАЛ
3 грудня 2015, 18:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Бізнес-омбудсмен зустрівся з черкаськими підприємцями та владою

 Бізнес-омбудсмен зустрівся з черкаськими підприємцями та владою

Бізнес-омбудсмен Альгірдас Шемета побував з візитом на Черкащині. Тут він зустрівся з керівниками області, а також представниками бізнесу та контролюючих служб регіону.

Нагадаємо, що Рада бізнес-омбудсмена є дорадчим органом при Кабінеті Міністрів України. Сюди може поскаржитися на порушення його законних прав будь-який підприємець.

– З травня нам було подано 530 скарг. 192 ми відхилили (оскільки вони не відповідали нашим вимогам), 111 розглянули і домоглися конкретного результату, 176 – у провадженні, – розповів Альгірдас Шемета. – Поки що ми не маємо жодного скаржника, не задоволеного нашою роботою.

Найбільше (близько 44%) скарг надійшло на роботу фіскальної служби. Також скаржаться на органи прокуратури, юстиції, місцевого самоврядування, МВС і СБУ. На сьогодні половина скарг надійшла з Києва та Київської області. З Черкащини – 14, - інформує «Прочерк».

Черкаські підприємці акцентували увагу і на своїх труднощах. Серед них – відсутність у місцевої влади необхідних повноважень для розв’язання їхніх проблем, робота монополістів, втручання в бізнес силових структур, брак відповідальності чиновників за порушення законодавства, перевірки контрольних органів (в обхід мораторію), нечесна конкуренція з боку «тіньового» бізнесу.

Пан Шемета пообіцяв урахувати ці зауваження й у рамках своїх повноважень посприяти у розв’язанні проблем бізнесу.

Довідково:

Подати скаргу до Ради бізнес-омбудсмена можна завізши її в київський офіс, переславши поштою або заповнивши форму на сайті boi.org.ua. Подати скаргу підприємець може, якщо предмет оскарження на цей момент не розглядається судом, якщо з цієї справи було подано хоча б одну адміністративну скаргу (і підприємець не задоволений її розглядом) і якщо самій проблемі не більше року.