ПОРТАЛ
25 грудня 2015, 12:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські підприємці підтримали План модернізації України

План модернізації України був представлений на розширеному засіданні Правління Черкаського обласного об'єднання роботодавців. Його розробила Федерація роботодавців України спільно з провідними європейськими та українськими науковцями і профспілками.

Презентуючи План модернізації заступник Голови Ради ФРУ Дмитро Олійник підкреслив, що цей стратегічний документ відрізняється від всіх інших програмних документів, які були створені до цього за 24 роки незалежності України.

«Весь цей час Україна не мала єдиної економічної стратегії або ідеології економічного розвитку», - сказав Дмитро Олійник.

Заступник Голови Ради ФРУ наголосив, що вперше в України створено стратегічний документ, в якому об'єднані знання і досвід українських роботодавців, профспілок, провідних європейських та українських експертів і науковців. Він також наголосив, що План модернізації відповідає на питання того, як Україні знайти своє місце в міжнародній системі розподілу праці, змінити статус країни-сировинного придатка на країну-виробника продукції з високою доданою вартістю, за рахунок чого конкурувати у глобальному світі. Дмитро Олійник підкреслив, що значний акцент у документі зроблено на збереженні та створенні нових робочих місць, а також на тому, як підвищити добробут українців.

«Вісім мільйонів українців сьогодні хочуть емігрувати, зростання економіки в найближчі 10 років може бути на рівні всього 2-3%. Ми маємо шанс змінити ситуацію. Але без боротьби з корупцією, без соціального діалогу та консолідованого розуміння економічної стратегії розвитку України не можна буде досягти позитивних результатів», - наголосив Дмитро Олійник.

Він також зазначив, що План модернізації України вже почав реалізовуватися в частині стимулювання інвестицій в українську економіку. «У Верховній Раді вже зареєстровані три законопроекти, що містять чітко визначені умови і стимули для залучення зовнішніх та внутрішніх інвестицій», - розповів заступник Голови Ради ФРУ. План модернізації України викликав значну зацікавленість та підтримку з боку влади та бізнесової спільноти Черкаської області.

Участь в обговоренні Плану модернізації також узяли директор Інституту економіки та прогнозування НАН України Валерій Геєць та заступники голови Черкаської облдержадміністрації Віталій Коваль та Юрій Сас.