ПОРТАЛ
12 вересня 2012, 15:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Смілянщині розвивають зелений туризм та відновлюють давні хлібопекарські традиції

На Смілянщині розвивають зелений туризм та відновлюють давні хлібопекарські традиції

Змолоти борошно, замісити тісто та випекти справжню хлібину так, як це робили два століття тому – і все це власноруч. У селі Плескачівка Смілянського району відроджують давні українські традиції. Це частина програми розвитку зеленого туризму. Долучитися до священного дійства випікання паляниці можуть усі охочі.

Колись і саме село Плескачівка отримало назву від різновиду хліба – плескача. Організатори музею віднайшли більше 30-ти місцевих рецептів. Тепер заохочують туристів пройти усі етапи приготування «від зернини до хлібини» власноруч.

Плескачівський музей – чи не єдиний в Україні, у якому до експонатів можна не лише торкатися, ними можна скористатися. Багатьом із них вже більше ста років, проте усі – у робочому стані.

За матеріалами:  www.rosmedia.com.ua