Найголовніше за 05.04.2015
◄
|
►
|
12 вересня 2012, 15:32
Перекладач
На Смілянщині розвивають зелений туризм та відновлюють давні хлібопекарські традиції
Змолоти борошно, замісити тісто та випекти справжню хлібину так, як це робили два століття тому – і все це власноруч. У селі Плескачівка Смілянського району відроджують давні українські традиції. Це частина програми розвитку зеленого туризму. Долучитися до священного дійства випікання паляниці можуть усі охочі. Колись і саме село Плескачівка отримало назву від різновиду хліба – плескача. Організатори музею віднайшли більше 30-ти місцевих рецептів. Тепер заохочують туристів пройти усі етапи приготування «від зернини до хлібини» власноруч. Плескачівський музей – чи не єдиний в Україні, у якому до експонатів можна не лише торкатися, ними можна скористатися. Багатьом із них вже більше ста років, проте усі – у робочому стані.
За матеріалами:
www.rosmedia.com.ua
Головне