ПОРТАЛ
5 вересня 2011, 17:38

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Створення єдиного переліку адмініпослуг обговорювали на координаційній нараді в ОДА

Створення єдиного переліку адмініпослуг обговорювали на координаційній нараді в ОДА

Створення єдиного переліку адміністративних послуг, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також стан дотримання вимог конкуренційного господарства - такими були основні питання координаційної наради, яку 5 вересня провів голова облдержадміністрації Сергій Тулуб, - повідомляє прес служба Черкаської ОДА.

Головним управлінням інвестиційно-інноваційної політики спільно з райдержадміністраціями та міськвиконкомами було проведено інвентаризацію адміністративних послуг, що надаються органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також установами, що належать до сфери їх управління. Розпочато реалізацію комплексного пілотного проекту з реформування сфери надання послуг.

Як зазначив заступник начальника Головного управління-начальник управління розвитку підприємництва Головного управління інвестиційно-інноваційної політики підприємництва та зовнішніх зносин облдержадміністрації Микола Папуша, на сьогодні в області надається 215 адмінпослуг, що незабаром будуть включені до єдиного Реєстру і будуть відображені на спеціальному веб-порталі, окремо підготовлено перелік сервісів, які підлягають скасуванню чи упорядкування - загалом їх 14 Сьогодні законодавством визначено наступні адміністративні послуги: видача ліцензій, дозволів та інших документів дозвільного характеру, сертифікатів, свідоцтв, атестатів, посвідчень; реєстрація фактів, суб’єктів, прав, об’єктів, у тому числі легалізація суб’єктів і актів, нострифікація; інші види діяльності незалежно від назви, у результаті провадження яких надається або підтверджується певний юридичний статус або факт.

«Для поліпшення організації надання послуг передбачено продовження прийому суб’єктами надання адмін. послуг щонайменше до 20-ї години у робочі дні та до 16-ї у суботу, а також створення вільного доступу громадян похилого віку та осіб з обмеженими фізичними можливостями», - наголосив Микола Григорович.

Стосовно дотримання вимог конкуренційного господарства, то як повідомила начальник територіального відділення АМКУ в області Наталя Шевченко, було проведено комплексне дослідження ринку, в ході якого: було розглянуто 7 справ (по 6 справах прийняті рішення у період з 22 червня по 28 липня 2011 року та накладено штрафів на загальну суму 92,0 тис. грн.. Умовний економічний ефект від припинених порушень склав – 147, 525 тис. грн., та внесено 4 обов'язкові рекомендації, які виконано.

За матеріалами:  www.oda.ck.ua