ПОРТАЛ
6 вересня 2011, 12:35

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ціни на скраплений газ для черкащан стали дешевшими

Ціни на скраплений газ  для черкащан стали дешевшими

На заклик першого віце-прем’єра Андрія Клюєва знизити ціни на балонний газ для побутових потреб у Черкаській облдержадміністрації запевнили: "Все під контролем", - пише видання «Прес-центр».

"В Україні роздрібні ціни постачальних компаній на балони скрапленого газу перевищують оптові у 2,2–6,5 разу", – заявив днями під час селекторної наради перший віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв.

У зв'язку з цим перший віце-прем’єр доручив Міністерству економіки проаналізувати складові ціни балона зрідженого газу, що реалізується для потреб населення, в розрізі регіонів, і за результатами спільно з обласними держадміністраціями прийняти в установленому порядку заходи з оптимізації цін.

"Місцевій владі доручено невідкладно вжити заходи для оптимізації цін на газ, враховуючи незмінну гуртову ціну на нього в другому півріччі 2011 року – 2 130 гривень за тонну (з ПДВ)", – повідомила прес-служба Клюєва.

"Населення області в повному обсязі забезпечене скрапленим газом для побутових потреб, – зазначив тимчасовий виконувач обов’язків начальника обласного управління промисловості та розвитку інфраструктури В’ячеслав Потапкін. – Середня вартість одного балона скрапленого газу на Черкащині становить 130,3 грн., тоді як по країні вона становить 161,75 грн.".

За його словами, на виконання доручення прем’єр-міністра Миколи Азарова в області вживаються заходи для зниження вартості балона скрапленого газу та проводиться контроль щодо дотримання встановленого облдержадміністрацією граничного рівня рентабельності в розмірі 7% до власних витрат підприємств-постачальників.

В результаті в липні середня ціна газового балона знизилась майже на 10 гривень – до 130,3 грн. проти 140 грн. у червні.

Вартість балона скрапленого газу на Черкащині:

ВАТ "Черкасигаз" – 151 грн.

ВАТ "Уманьгаз" – 98,90 грн.

ТОВ "Черкаси-газпостач" – 130 грн.

За матеріалами:  www.pres-centr.ck.ua

національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук