ПОРТАЛ
8 вересня 2011, 16:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

weekend
Мерія презентує сучасне і майбутнє архітектурне обличчя міста

<div class="wekend_msg">weekend</div> Мерія презентує сучасне і майбутнє архітектурне обличчя міста

Експозиція кращих робіт черкаських архітекторів і дизайнерів днями відкрилася у ТРЦ «Хрещатик-Сіті» (другий поверх). На огляд виставлені як існуючі проекти, так і задуми митців, які ще не втілені у життя. Загалом у виставці, яка триватиме до 30 вересня, представлені роботи понад 10 черкаських архітекторів і дизайнерів, - повідомляє прес-служба Черкаської мерії.

— Мета виставки – познайомити черкасців із роботами наших архітекторів, – розповідає начальник відділу дизайну міського середовища та реклами Черкаського міськвиконкому Оксана Поліщук. – Кожен архітектор має свій стиль роботи. Виставка зібрала роботи архітекторів, творчих груп, дизайнерів і скульптора. Жителям міста, які планують щось будувати або реконструювати мають можливість оцінити роботу кожного і зробити свій вибір.

За словами Оксани Поліщук, роботи, які виставляються, досить цікаві, оригінальні. Вони заслуговують на увагу. Ознайомившись із ними, черкасці зможуть замовити собі деякі проекти або використати напрацювання архітекторів для будівництва своїх об’єктів.

На виставці представлені роботи Світлани Джаваги, яка розробила проект ресторану «Коза Ностра». В експозиції зокрема є її новий проект кафе «Марина». Серед робіт також праці Сергія Туренка (спортивно-розважальний комплекс «Козацька слобода»), Надії та Петра Горпинків (ресторан «Бриг», реконструкція будівлі банку, що біля МВК), фірма «Ларо» (кафе «Чумацький шлях», кафе «Рушничок», реконструкція палацу Лопухіних у Корсунь-Шевченківському) та багато інших.

– Це своєрідний міні-звіт роботи архітекторів за минулі роки. Крига скресла і, не дивлячись на кризу, потенціал черкаських архітекторів наявний. Переконаний, що спільними зусиллями місцевих архітекторів і черкаських підприємців можна покращити архітектурне обличчя Черкас, – зазначив головний архітектор міста Микола Упир.

Він також додав, що на виставці представлені далеко не всі архітектурні роботи міста. Тому він запрошує решту митців долучатися до цього проекту, аби наступного року експозиція була ще масштабнішою.

За матеріалами:  www.rada.cherkasy.ua