ПОРТАЛ
1 липня 2011, 13:07

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В області зменшились обсяги виробництва харчової промисловості

В області зменшились обсяги виробництва харчової промисловості

У 2010 році в харчовій промисловості регіону, питома вага якої становить 50% у загальнообласних обсягах, було зафіксовано зростання виробництва на 23%. Проте цьогоріч його обсяги зменшились на 12,1%. Про це йдеться у звіті голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба за період з квітня 2010 по травень 2011 року. Такий спад фахівці пояснюють тим, що у минулому році за квотою вироблявся цукор з тростинної сировини на ВАТ «Пальмирський цукровий завод» (57,8 тис.тонн) та з цукрового буряку на ТОВ «Панда» (2 тис.тонн). Через відсутність сировини у цьому році виробництва цукру на підприємствах не було. Аби врегулювати ситуацію у 2011 році влада планує відновити роботу ще одного підприємства, а виробництво цукру збільшити до 150 тис. тонн. Крім того, внаслідок зменшення замовлень торгівельних організацій на продукцію, на 36% зменшився обсяг виробництва у лікеро-горілчаній галузі. Серед позитивних зрушень в цій галузі обласна влада відзначає розширення мережі переробних підприємств. Зокрема, вдалось відновити роботу 47 мініцехів з виробництва продуктів, серед яких 11 олійниць, 8 млинів, 27 крупорушок та цех з виробництва макаронів.