Екскурсію з дисципліни «Безпечність харчових продуктів» провели фахівці ДП «Черкасистандартметрологія» для студентів 4 курсу напряму підготовки «Харчова технологія та інженерія» Черкаського державного технологічного університету.
Студенти відвідали лабораторії хроматографії, хіміко-аналітичну та токсико-радіологічну, які входять до складу Центру випробувань харчової продукції та продовольчої сировини, повідомляють на підприємстві.
Начальник Центру випробувань харчової продукції та продовольчої сировини Сотник С.А. ознайомила гостей з основними принципами методів аналізу харчової продукції та продовольчої сировини.
Студенти проявили зацікавленість щодо питань контролю якості та безпечності продукції, методів виявлення фальсифікації молочної продукції, вина та горілчаних виробів, соків та дитячого харчування.
Також гості ознайомились з експозицією видів продукції, які досліджують у випробувальній лабораторії продукції легкої промисловості.