ПОРТАЛ
8 червня 2014, 10:19

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкащани стали рідше купувати житло

На Черкащині попит на нерухомість упав на 30 відсотків. Протягом останніх місяців черкащани все менше звертаються до найрізноманітніших агентств з продажу нерухомості щодо купівлі нових чи навіть «беушних» квартир. Як пояснюють спеціалісти, справа навіть не в тому, що люди бояться залишитися без заощаджень на фоні нестабільної політичної ситуації в країні. Основна причина того, що потенційні покупці втратили можливість придбати бажане житло – різке зростання вартості долара, - пише «Нова Доба».

– Протягом останніх 2 – 3 місяців кількість покупок на черкаському ринку нерухомості впала на 20 – 30 відсотків, – говорить спеціаліст з нерухомості компанії Агентство нерухомості «Бізнес- партнер» Сергій Козинь. – І це при тому, що минулого року на цей період часу ситуація була набагато кращою. Це пов’язано, у першу чергу, з вартістю долара та фінансовою ситуацією в країні. Річ у тому, що разом із вартістю американської валюти почали рости й ціни на новобудови.

Трохи згодом під впливом економічних законів до них «підтягнувся» і вторинний ринок. Утім, ситуація зараз склалася така, що ні в новобудовах, ні на вторинному ринку люди не мають можливості купувати житло. Річ у тому, що ті черкащани, які збирали заощадження на квартиру в гривнях, утратили до 50 відсотків своїх коштів. У них зараз просто немає можливості купувати. Ті ж, потенційні покупці нерухомості, що збирали кошти в доларах, протягом останнього часу перебували в очікуванні цінової й економічної стабільності. На щастя, останнім часом ситуація трохи стабілізувалася, і клієнти починають активізуватися.

Незважаючи на сподівання черкаських продавців нерухомості, українські експерти вважають, що коливання цін на нерухомість триватимуть і надалі.