ПОРТАЛ
8 червня 2014, 14:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Українці по півроку не можуть знайти роботу

Офісні працівники найчастіше залишаються без роботи з причини проблем з оплатою праці або скорочення. Нову роботу їм доводиться шукати близько півроку. Про це свідчать дані дослідження, проведеного кадровим порталом hh.ua, - пише «Сегодня».

Найпопулярніша причина пошуку нової роботи - проблеми з оплатою праці або низька заробітна плата на поточному місці роботи. Майже стільки ж здобувачів шукають роботу через скорочення або ліквідацію компанії.

Тільки п'ята частина опитаних зацікавлена в новій роботі не з необхідності або фінансових причин, а з метою пошуку можливостей кар'єрного або професійного зростання.

Починаючи пошук роботи, слід розраховувати, що цей процес може затягнутися. Так, переважна більшість респондентів шукали або ще шукають роботу не менше кількох місяців (24 %), до півроку (19 %), від півроку і більше (35 %). Таким чином, кількість тих, кому останнім часом вдалося знайти роботу за місяць і менше, - 22 %. За останній час сильно збільшилася кількість тих, хто шукає нове місце більше півроку. Два роки тому таких претендентів було лише 20-22%.

Більшість тих, хто довго шукає роботу зайняті у виробничій сфері, в секторі послуг, в транспортному і логістичному бізнесі. До півроку зазвичай займає процес пошуку роботи у бухгалтерів і юристів. А серед тих, кому потрібно два-три місяці для розгляду актуальних пропозицій, лідирують маркетологи, працівники торгівлі та агробізнесу. На пошуки витрачають менше місяця - програмісти та фармацевти.