ПОРТАЛ
16 липня 2014, 20:02

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Місцеві бюджети Черкащини вже отримали 1,1 мільярда платежів

З початку року платники Черкаської області сплатили до місцевих бюджетів 1095,6 млн.грн. податків та зборів.

Місцеві бюджети Черкащини вже отримали 1,1 мільярда платежів

Головним джерелом наповнення місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. За січень-липень 2014 року фактично надійшло 752,8 млн. грн. цього податку, що становить 69% у загальних надходженнях, - повідомляють у Головному управлінні мін доходів у Черкаській області.

Другою за фінансовою потужністю складовою доходів місцевих бюджетів є плата за землю, якої надійшло 182,3 млн.грн. Окрім того, надійшло майже 100 млн. грн. єдиного податку. Цьогоріч підприємці – спрощенці перерахували до бюджетів громад на 13,6 млн. грн. більше, ніж у січні - липні минулого року.

«Платежі стабільно надходять до бюджету. Більш того, за два з половиною останні місяці в нашій області значно виріс і є доволі високим рівень добровільної сплати податків», – зазначив в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Черкаській області Володимир Коломієць.

Також з початку року підприємства регіону перерахували 1888 млн.грн. єдиного соціального внеску, у т.ч. у липні – 111,3 млн.грн. Варто відмітити, що за перше півріччя сума внеску зросла, порівняно з 1 півр. минулого року на 12,5 млн. гривень.