Обласна дегустаційна комісія оцінила нові види консервованої овочево-грибної продукції, яку готуються поставити на виробництво фахівці Канівської філії СТОВ ім. Шевченка.
На розгляд комісії виробник надав зразки нових консервів - «Ікра з солодкого перцю» та «Шампіньйони делікатесні» з метою отримання позитивних відгуків, рекомендацій щодо виробництва заявленої продукції та погодження проекту нормативної і технологічної документації.
Представлена продукція, виготовлена за вимогами проекту змін та доповнень до раніше затверджених технічних умов, розроблених фахівцями підприємства. Її зразки попередньо пройшли дослідження у випробувальному центрі ДП «Черкасистандартметрологія» та отримали позитивні результати випробувань за показниками якості та безпеки.
За результатами дегустації продукція отримала середній бал органолептичної оцінки 17,3 із 20-ти можливих («Ікра із солодкого перцю») і 22,6 із 30-ти можливих («Шампіньйони делікатесні») і була рекомендована до виробництва, а технологічна документація – до затвердження, - повідомили у ДП «Черкасистандартметрологія».
Також комісією була надана рекомендація підприємству щодо уточнення органолептичної характеристики на консерви «Шампіньйони делікатесні» та маркування на продукцію «Ікра з солодкого перцю».