ПОРТАЛ
16 листопада 2014, 16:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Тальнівське борошно популярне на трьох континентах

Тальнівський комбінат хлібопродуктів за довгу історію свого існування зазнавав усього. Але після появи у КХП надійного інвестора, яким стала одна з потужних західних фірм, колектив подолав чорну смугу невдач і почав успішно нарощувати об’єми виробництва. Нині (і це не буде перебільшенням) товариство з обмеженою відповідальністю «Комбінат хлібопродуктів «Талне» (правопис за міжнародними вимогами без м’якого знака) є одним із найпотужніших серед споріднених зернопереробних підприємств України. Щодоби КХП переробляє 500 тонн зерна пшениці, - пише «Черкаський край».

Тальнівське борошно популярне на трьох континентах

— Наші складські приміщення спроможні щосезону прийняти на зберігання 100 тисяч тонн зерна, — розповідає директор ТОВ «КХП «Талне» Тетяна Іванівна Шкода. Сировину заготовляємо не лише на Черкащині, а й у хліборобів сусідніх Кіровоградщини та Вінниччини.

Попит на продукцію мірошників ТОВ «КХП «Талне» не зменшується, а зростає, бо вимогливих споживачів приваблює висока її якість. Як інвестори, так і виробничий колектив КХП стали перед фактом, що переробляти півтисячі тонн збіжжя за добу — це мало для того, щоб задовольнити зростаючий попит на високогатункове «Королівське борошно». Виникає необхідність провести реконструкцію млина з тим, щоб наростити його потужність і щодоби перемелювати хоча б 800 тонн зерна.

Цікава деталь: розмови серед аграріїв та переробників сільгоспсировини про те, що із входженням України в Європу ми не зможемо конкурувати з європейськими виробниками, зовсім не зачепили працівників тальнівського підприємства. Бо КХП першим в Україні ще у 2008 році перейшов на європейські стандарти — і лабораторія, і все підприємство на загал працює згідно з міжнародними вимогами до якості продукції (ІСО 22000).

— Коли б наша продукція не відповідала європейським стандартам, чи бодай смакам вимогливих споживачів, то «Королівське «Талне» європейці не купували б, — говорить Тетяна Шкода. — А так фактично 40 відсотків продукції млина йде на експорт у двадцять чотири країни світу. Це не лише європейські держави, а й Конго, Гана в Африці, Індонезія, Філіппіни, Палестина, Ізраїль в Азії, пострадянські середньоазіатські держави. Між іншим, побувавши в Ізраїлі, я з великою приємністю дізналася, що тальнівське борошно там неабияк цінують і використовують для виготовлення знаменитої маци.

Приємно, що чим далі, тим більшає у нас потенційних замовників на продукцію. Я вже не кажу про вітчизняних споживачів, які переконались, що з нашого борошна можна випекти хліб чи виготовити кондитерські вироби на найвибагливіший смак. Це і спонукає нас розширювати потужність млина.

За кордоном переходять на паперову упаковку, тому ми на замовлення однієї з французьких фірм уже випустили пробну партію свого борошна в паперових мішках. Пішла така продукція і в Африку.