ПОРТАЛ
20 листопада 2014, 15:21

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

опитування
Читачі порталу вважають, що системи управління якістю позитивно впливають на діяльність підприємств

Впровадження систем управління якістю позитивно впливає на діяльність підприємства. Так вважає більшість респондентів, що взяли участь в опитуванні на порталі «Діловий регіон» «Які результати дає впровадження систем управління якістю на підприємстві»?

<div class="dr_in_to_news"></div><div class="ques_msg">опитування</div> Читачі порталу вважають, що системи управління якістю позитивно впливають на діяльність підприємств

Понад 20% опитаних вважають, що впровадження систем управління якістю підвищує якість продукції та/або ефективність виробництва. Ще майже 20% переконані, що це сприяє доступу продукції на європейський ринок.

Варіант «Служить для підвищення іміджу підприємства» обрали майже 19% респондентів.

Однак доволі багато таких, хто впевнений, що впровадження систем управління якістю нічого не змінює – понад 18%. Ще майже 16% вважають, що результати впровадження систем управління якістю на кожному підприємстві різні.

Не довіряють системам управління якістю менше 5% - саме стільки обрали варіант «Знижує ефективність виробництва та/або збільшує витрати підприємства». Ще менше тих, хто вважає, що запровадження систем управління якістю забезпечує виконання вимог законодавства України – лише 2%.

Опитування тривало на порталі з 1 по 17 листопада. Воно не є репрезентативним. Участь у ньому взяли 408 респондентів.

Опитування проводилося в рамках реалізації спільного проекту порталу «Діловий регіон» та ДП «Черкасистандартметрологія» «Системи менеджменту якості».

Портал «Діловий регіон» пропонує взяти участь у новому опитуванні: чи позначилося на Вас падіння курсу гривні?