ПОРТАЛ
27 лютого 2015, 19:43

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Експерти назвали найміцніші позашляховики

12 моделей взяли участь в незвичному поки що тесті - перевороті автомобіля на дах. Такий переворот вважається одним з найважчих видів дорожньо-транспортних пригод. Краш-тести, що імітують подібне ДТП, стали проводитися зовсім недавно. Тим не менше, ці тести вже принесли свої позитивні плоди. Тепер на стадії проектування автомобіля конструктори стали приділяти особливу увагу міцності даху авто, - пише mport.ua.

Експерти назвали найміцніші позашляховики

За результатами краш-тесту, 6 позашляховиків отримали позитивну оцінку. Це: Jeep Grand Cherokee, Toyota Highlander і Venza, Chevrolet Equinox 2010 (також аналогічна йому модель GMC Terrain), Jeep Liberty (з аналогічним Dodge Nitro) і Kia Sorento 2011 модельного року.

Ford Edge 2010 року отримав задовільну оцінку. А Honda Accord Crosstour, Honda Pilot, Mazda CX-7, Mitsubishi Endeavor і Nissan Murano (2010 модельного року) отримали "незадовільно".

Сам краш-тест проводиться за такою технологією: спеціальний прес давить на одну сторону даху авто під деяким кутом, імітуючи ДТП. Для того щоб заробити оцінку "добре", дах повинен витримати вагу, що в чотири рази перевищує вагу самої машини, до того як дах прогнеться на 5 дюймів (12,7 см) - таке відношення межі міцності до ваги дозволяє на 50% знизити ризик серйозних або фатальних ушкоджень пасажирів.