ПОРТАЛ
27 лютого 2015, 20:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Мобільні оператори підвищили ціни на роумінг і дзвінки за кордон

25 лютого Life :) втричі підвищив тарифи на дзвінки за кордон. Тепер хвилина коштує мінімум 29 копійок (раніше було 10 копійок). МТС-Україна і Київстар переглянуть тарифи найближчим часом, повідомили виданню «Вести» в компаніях.

Мобільні оператори підвищили ціни на роумінг і дзвінки за кордон

Роумінг у Life :) теж подорожчав, але не так значно - приблизно на 10% залежно від напрямку.

МТС-Україна і Київстар поки утримують ціни, але визнають, що будуть змушені підняти тарифи найближчим часом.

Водночас варто відзначити, що вартість хвилини була збільшена тільки в тарифі «Міжнародний life :)», де існує ще й плата за з'єднання, яка зараз становить 1,99 грн. В інших пакетах вартість дзвінків і так була в десятки разів вище. Наприклад, в «Шалений день» дзвінки за кордон коштують 3,99 при платі за з'єднання 1,99 грн, в «Знову дешевше» хвилина розмови з абонентом в іншій країні обходиться в 4,25 грн, плата за з'єднання 2,15 грн.

У МТС-Україна базові тарифи у роумінгу передбачають плату плата за вхідні/вихідні дзвінки 19 грн/хвилину, за з'єднання 1,99 грн. А дзвінки за кордон (базові тарифи) - від 17 грн до країн СНД до 26 грн (Азія, Африка, Південна і Центральна Америка).

У Київстару базові тарифи по дзвінках за кордон: від 12 грн/хвилина в Росію до 28 грн/хвилину (наприклад, Австралія). Дзвінки в роумінгу - від 18 до 36 грн/хвилину.

Але обидва оператори пропонують ряд пакетів, які здешевлюють роумінг і дзвінки за кордон. Наприклад, «Мобільний закордон» від МТС-Україна дозволяє дзвонити за кордон в 30 країн по 15 копійок за хвилину (плата за з'єднання 1 грн). А підключення до послуги «Вільний роумінг» або «Улюблена країна» в Київстарі дозволяють платити від 1 до 3 грн за хвилину, залежно від країни в першому випадку або від 11 копійок до 4 грн за хвилину у другому. І, судячи з усього, вартість закордонного зв'язку буде збільшена саме в рамках «пільгових» тарифів.