ПОРТАЛ
13 березня 2015, 08:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські лісівники вже посадили 215 гектарів лісу

В цьому році рання весна та сприятливі погодні умови дозволили лісівникам Черкащини досить рано почати лісокультурну кампанію.

Черкаські лісівники вже посадили 215 гектарів лісу

У цьому році на Черкащині заплановано провести відтворення лісів на загальній площі 1289 гектарів, в тому числі створення лісових культур – на площі 1073 га.

Зараз в усіх лісогосподарських підприємствах триває посадка лісу. Станом на сьогодні вже створено 215 гектарів нових лісових насаджень, що становить 20% від запланованого. Першочергово заліснюються ті площі, де був зрубаний стиглий та хворий ліс, - інформують у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Паралельно здійснюється доповнення лісових культур, створених в минулому році – таких доповнень вже проведено близько 200 га.

Лісівники Черкащини заздалегідь потурбувалися про підготовку ділянок, забезпечення достатньої кількості посадматеріалу та інвентарю. Традиційно основними лісоутворюючими породами для області є сосна та дуб. В цілому в минулому році заготовлено 57 тонн лісового насіння, вирощено майже 11 мільйонів сіянців. Цього цілком достатньо для забезпечення потреб лісокультурної кампанії.

В ході проведення робіт продовжується застосування технологій, які сприяють кращій приживлюваності сіянців та створенню стійких продуктивних лісових насаджень, а саме: використання суперабсорбентів, гербіцидів, методу глибокого рихлення ґрунту.