ПОРТАЛ
21 березня 2015, 13:32

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В Уманській райлікарні економитимуть на опаленні завдяки новій котельні

У центральній районній лікарні м. Умань найближчим часом встановлять котел, що працюватиме на дровах, тирсобрикетах, торфобрикетах та пелетах. Така інновація дозволить не лише повністю відмовитися від природного газу, а й зекономити близько 20 % витрат на опалення.

В Уманській райлікарні економитимуть на опаленні завдяки новій  котельні

Можливість перевести лікувальний заклад на альтернативні види палива з’явилась завдяки ініціативі Уманської райдержадміністрації, яка продовжує впроваджувати енергозберігаючі технології в районі. Крім котельні за проектом у лікарні проводитимуть заходи зі скорочення споживання електроенергії та планують встановити сучасні високоефективні електродвигуни та насосне обладнання, - інформують в Уманській РДА.

− Завдяки підприємству ТОВ «Укрспецтепло-Черкаси» Уманська центральна районна лікарня матиме сучасний твердопаливний котел. Сподіваємося, що співпраця з нашими інвесторами не обмежиться лікарнею, а знайде своє відображення і в закладах освіти, культури нашого району, − зазначив голова Уманської районної державної адміністрації Ярослав Скус.

За словами Ярослава Скуса, новий котел буде екологічно безпечнішим за газовий. Адже викиди в повітря від твердопаливного котла є значно меншими, якщо порівнювати з викидами при спаленні природного газу.

Запровадження систем опалення із застосуванням твердопаливних котлів дозволить у майбутньому повністю припинити споживання природного газу. Встановлені газові котли підтримуватимуть в робочому стані та використовуватимуть як резервне джерело теплової енергії, повідомляють в Уманській РДА.