ПОРТАЛ
29 березня 2015, 10:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Українська нерухомість опинилася в п'ятірці найгірших за ліквідністю

За результатами 2014 року ринок комерційної нерухомості України увійшов до п'ятірки найменш ліквідних в Європі. Гірше результати тільки на російському ринку, говориться в звіті компанії DTZ. Український ринок показав 0,9% ліквідність, Росія - 0,8%. – пише "Вести".

Українська нерухомість опинилася в п'ятірці найгірших за ліквідністю

Показник ліквідності відображає можливість інвестора швидко зайти або покинути ринок, тобто враховується частота угод і частка запропонованої нерухомості, яка реально продається і купується. Мова про офісну нерухомість, торгово-розважальні центри, готелі і склади.

Низькі результати України в рейтингу ліквідності експерти пояснюють політичними причинами. "На жаль, за результатами минулого року в силу нестабільності і військового конфлікту на сході країни, ринок нерухомості України продемонстрував одну з найнижчих ліквідності в Європі поряд з такими країнами, як Росія", - прокоментував директор департаменту ринків капіталу в компанії DTZ України Володимир Мисак.

Оцінка ситуації українськими експертами не відрізняється: на їхню думку, активність ринку комерційної нерухомості України в 2015-му наближається до нуля. "Багато виставлено об'єктів на продаж, багато запитують, але далі інтересу справа не йде. Гроші є - немає впевненості в майбутньому, - сказав директор департаменту стратегічного консалтингу UTG Віктор Оборський.

При цьому, за його словами, є іноземні інвестори, готові вкладати в нашу нерухомість по $ 20 млн., Але вони не знаходять об'єктів з адекватним співвідношенням ціна/якість. А господарі об'єктів не хочуть стримати свої цінові апетити. При цьому в Європі протягом кількох останніх років спостерігається істотне зростання рівня ліквідності.

Лідером за цим показником залишається Великобританія.

Як сказано в дослідженні, активність в Європі підтримується високим рівнем міжнародної діяльності неєвропейських інвесторів, які в 2014 р збільшили частку своїх інвестицій на ринку до 30%.