ПОРТАЛ
24 квітня 2015, 09:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаським бізнесменам розказали, як вийти на ринки ЄС

Як вивести свою продукцію на світові ринки і захистити при цьому свої права дізналися представники бізнес-спільноти Черкащини під час семінару-дискусії «Всесвітня торговельна система: вплив СОТ та ЄС на український бізнес». Охочих дізнатися про шляхи реалізації своїх товарів за кордон виявилося чимало. Спікери охопили у своїх презентаціях не лише теоретичні аспекти, але й практичні питання, що є актуальними для більшості вітчизняних компаній.

<b>Черкаським бізнесменам розказали, як вийти на ринки ЄС</b>

Учасники обговорили, як працює СОТ у напрямку захисту інтересів національного виробника, які особливості нинішнього режиму експорту українських товарів на ринки ЄС, як шукати закордонних партнерів для полегшення просування своєї продукції.

«І тим, хто вже шукає шляхи виходу на ринки ЄС, і тим, хто ще тільки думає про це, потрібно спілкуватися з міністерством економічного розвитку і торгівлі передусім. Там чітко знають, як формуються квоти, як відбувається процес укладання ти чи інших операцій», – відзначив голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігор Бураковський.

За його словами, нині алгоритм виходу на європейські ринки досить простий. Але необхідно знати деякі нюанси, які зможуть підказати кваліфіковані спеціалісти. Процедура входження на європейські ринки значно спрощується, якщо є закордонний партнер. Тому спікери докладно зупинилися на тому, як практично побудувати свої кроки тим, хто зацікавлений знайти контрагента.

Семінар «Всесвітня торговельна система: вплив СОТ та ЄС на український бізнес» організований “Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій” (м. Київ) у партнерстві з Черкаською торгово-промисловою палатою за фінансової підтримки Уряду Швеції.