Дводенний семінар «Принципи менеджменту безпечності продуктів харчування (FSSC 22000)» відбувся на базі ДП «Черкасистандартметрологія». Участь у навчанні взяли представники підприємств харчової промисловості регіону.Зокрема, МПП "Агропромресурси", ПП "Імперіал плюс", ТОВ "КРОЛІКОФФ ПЛЮС", ТОВ "Консервний завод "Цибулів" та ТОВ "Альтера Ацтека Мілінг Україна".
Про можливості ДП «Черкасистандартметрологія» у наданні допомоги підприємствам з питань впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів розповів керівник цього держпідприємства Михайло Чорнопищук. Він зауважив, що семінари, які зараз проводить ДП «Черкасистандартметрологія» досить вузького спрямування і стосуються конкретних задач для місцевих виробників.
- Такий формат дає змогу не орієнтуватися на абстрактного «середнього слухача», а безпосередньо працювати з конкретними виробниками, зосереджуючи увагу на важливих для них аспектах, підкреслив Михайло Чорнопищук.
Семінар включав не лише теоретичну, а й практичну складову. Лектор заходу, директор ТОВ «Центр експертних рішень», кандидат ветеринарних наук, аудитор ISO 9001, FSSC 22000 українського відділення DQS-UL (м.Київ) Сергій Чорний розповів учасникам про ключові аспекти менеджменту безпечності продуктів харчування.
Практичні заняття стосувалися створення HACCP-груп, підготовки описів сировини, готової продукції, розробки блок-схем, а також ідентифікації та аналізу небезпечних чинників.
По завершенню експертом було надано рекомендації підприємствам та проведено тестування.
За підсумком навчальної роботи учасникам семінару було вручено відповідні свідоцтва.