ПОРТАЛ
22 липня 2015, 13:23

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

4 черкаських ОСББ отримають кошти на утеплення та ремонти

Ще чотири черкаські об’єднання співвласників багатоквартирних будинків цього року отримають кошти з міської казни на роботи з проведення капітальних ремонтів.

4  черкаських ОСББ отримають кошти на утеплення та ремонти

Серед них - «Джерело-97», «Дніпровська хвиля-96», «Гагаріна-45» та «Власник-25», - інформують у прес-службі Черкаської міської ради.

У своїх будинках мешканці планують утеплити фасади, замінити вікна в під’їздах та встановити прилади обліку тепла. Для цього з бюджету спрямують понад 668 тисяч гривень.

Ці гроші ОСББ отримають на умовах співфінансування: бюджет покриває лише половину необхідних витрат, іншу суму жителі зібрали самостійно.

Рішення про розподіл коштів на капітальний ремонт житлових будинків ОСББ ухвалили в п’ятницю на засіданні виконавчого комітету Черкаської міської ради.

Хоча прийняттю цих проектів передувала тривала дискусія. Таким собі «яблуком розбрату» став підхід ОСББ «Джерело-97» та «Дніпровська хвиля-96», що на вулиці Козацька, 7, до проведення утеплення своїх будинків. Ті готові здійснювати ці роботи лише частково. Тоді як департамент житлово-комунального комплексу та члени виконкому наполягали на проведенні повного утеплення фасадів.

Зрештою після півторигодинного обговорення члени виконкому в режимі поіменного голосування ухвалили рішення про затвердження фінансування на утеплення будинку по Козацькій, 7 в розмірі 440872,50 грн. за умови подальшого суцільного утеплення будинку протягом 3-х наступних років.

Окрім цього, члени виконкому затвердили виділення коштів по міській Програмі підтримки ОСББ на встановлення приладу обліку теплової енергії будинку на вулиці Гагаріна, 45 в розмірі 34084 тисяч. А ще – 193376,1 тис. на ОСББ «Власник-25», що на вулиці Пастерівській. Ці кошти його мешканці використають на утеплення фасадів під’їздів та заміну в них вікон.


НЕРУХОМІСТЬ ОНЛАЙН

ОБЕРИ СВОЄ ЖИТЛО!