ПОРТАЛ
23 липня 2015, 11:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Щоб підприємство стало енергоефективним потрібен комплексний підхід

Питання ефективного використання енергетичних ресурсів сьогодні стає все більш актуальним для вітчизняних підприємств. В непростих економічних умовах виробникам доводиться шукати способи зменшення затрат. Різке зростання плати за використання енергоресурсів змушує багатьох керівників переосмислити свою роботу. Причому не лише в контексті щоденного «урізання» витрат, а й в плані більш вагомих енергоефективних заходів з масштабнішим результатом.

Щоб підприємство стало енергоефективним потрібен комплексний підхід

Саме тому в ДП «Черкасистандартметрологія» не залишаються осторонь питань енергоефективності та енергоменеджменту. Розвиваються у цьому напрямку самі і допомагають підприємствам, організовуючи відповідну навчальну та роз’яснювальну роботу.

У рамках форуму «Клуб енергоменеджерів» на базі ДП «Черкасистандартметрологія» нещодавно відбувся тематичний семінар за участі фахівців зі столиці.

Генеральний директор компанії «Technical and Management Services» LLC. Михайло Левицький розповів черкаським виробникам що потрібно аби підприємство стало енергоефективним та які аспекти заважають реалізувати це завдання.

Головною причиною, за словами експерта, є не лише, як часто прийнято вважати, фінансові ресурси, а й організаційні аспекти роботи підприємства.

- Перше правило: питаннями енергетики повинні займатися не тільки енергетики. Друге - діяльність у сфері споживання, виробництва і розподілу енергоресурсів має носити такий же плановий і регулярний характер, як і виробництво основної продукції, - пояснює Михайло Левицький. Саме тому постає питання грамотного енергоменеджменту.

За його словами, основою успішного впровадження стратегії енергетичної ефективності підприємства, зниження споживання енергетичних ресурсів є комплексний і всебічний розгляд питання і його комплексне вирішення. Від виробничих аспектів - до фахового рівня персоналу.

Для вдосконалення енергоспоживання організація повинна запровадити Систему енергетичного менеджменту на підприємстві, проаналізувавши використання енергії та оцінивши наявні та потенційні джерела енергії.

Що дасть Система енергетичного менеджменту підприємству?