ПОРТАЛ
15 серпня 2015, 17:24

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Софіївка та Легедзине увійшли до топ-10 місць, де має побувати кожен українець

Добірку тих місць, де має побувати кожен українець, пропонує видання IGotoWorld.com. Це пам’ятки, які відображають український дух, історію, самобутність і незалежність.

Софіївка та Легедзине увійшли до топ-10 місць, де має побувати кожен українець

1. Софійський собор, Київ

Побудований ще в 11 столітті, Софійський собор у Києві частково зберіг внутрішнє оздоблення тих часів. Це був головний храм Київської Русі та історичний центр Київської митрополії. Лише доторкніться до стін Софії Київської – відчуйте подих століть.

2. Майдан Незалежності, Київ

Про цю площу знають не тільки в Україні, а й далеко за її межами. Без сумніву, на майдані Незалежності відбувалися доленосні події для всієї країни. Тут мали місце Помаранчева революція 2004 року та Революція гідності 2013–2014 років. Плануючи подорож до столиці, часто постає питання, де зупинитися. У Києві є безліч вигідних пропозицій готелів, хостелів і апартаментів.

3. Площа Ринок, Львів

Якщо Львів – це культурна столиця України, то площа Ринок – самісіньке її серце. Побудована у 13 столітті князем Данилом Галицьким, вона й до нині зберегла дух середньовіччя. Завітайте до площі Ринок, дізнайтеся, що таке львівська поліхромія, підніміться на Львівську ратушу, відчуйте себе львів’янином.

4. Хортиця, Запоріжжя

Сьогодні острів Хортиця є національним заповідником. Це одне із семи чудес України і найбільший острів на Дніпрі. Справжньої слави цьому місцю принесли козаки, для яких Хортиця була військовою базою і входила до володінь Запорізької Січі. На Хортиці ви відчуєте бунтарський дух України.

5. Кам’янець-Подільська фортеця, Кам’янець-Подільський Хмельниччина

Перенесімось у 14 століття до столиці Подільського князівства. Розмах будівлі вражає. Кам’янець-Подільська фортеця – це ціле середньовічне місто, розташоване на острові й оточене каньйоном.

6. Потьомкінські сходи, Одеса

Цю пам’ятку 19 століття Франц Боффо разом з іншими архітекторами спроектував як парадний вхід в Одесу з моря. Звідси відкривається панорама морського порту, який є найбільшим в Україні. Тож Потьомкінські сходи можна сміливо назвати морським входом в Україну. Крім того, ця пам’ятка увійшла до десятки найкрасивіших сходів у Європі.

7. Озеро Синевир, Закарпаття

Серед природних дивовиж України, які обов’язково слід відвідати, варто згадати Блакитне Око Карпат – озеро Синевир. Нехай дорога до нього довга і складна – проте це високогірне озеро того варте. Наче сині очі вродливої українки – неможливо описати цю красу.

8. Гора Говерла, Карпати

Найвища вершина України – понад 2 000 метрів. Звідси відкривається мальовнича панорама Карпат. Хоча б раз у житті, сюди має піднятися кожен українець.

9. Парк «Софіївка», Умань

Щороку більше 400 тисяч українців приїжджають до парку «Софіївка» в Умань. Це місце є доказом існування справжньої любові. Станіслав Потоцький назвав це місце на честь своєї коханої. Неймовірно, але парк було створено на території майже у 180 га, яка на час його заснування була практично безлісою. Насолодіться і ви довершеною красою національного дендрологічного парку України.

10. Заповідник «Трипільська культура», Легедзине

Знахідки трипільської культури, виявлені на території України, вразили весь науковий світ. Тільки уявіть, ще до нашої ери на території України вже проживали люди. У Черкаській області знайдено чимало доказів існування трипільської культури. Завітайте у Легедзине до заповідника «Трипільська культура», у музеї ви побачите експонати, яким вже понад 5 000 років.