ПОРТАЛ
19 січня 2012, 11:11

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Митники відзвітували

Митники відзвітували

Митники підбили підсумки своєї роботи за рік, що минув. Кажуть: вдалось досягти чимало. Серед іншого: спрощення процедури митного контролю, ефективна протидія порушенню митних правил і контрабанді. У результаті, зросла сума надходжень до державної скарбниці на 24%. Успішні показники роботи, кажуть керівники служби, – то заслуга винятково персоналу. Далі – в сюжеті.

2011-ий для черкаських митників був тяжким і водночас показовим. Блискавичними темпами їм вдалося призвичаїтись до нової, спрощеної системи митного контролю та електронного декларування товарів. Як результат, за рік, що минув, вдалось швидко та безперебійно оформити півтора мільйона тонн вантажів. Це, кажуть службовці, майже на 40% більше, ніж торік.

Валентин Ковальський, начальник Черкаської митниці: «До квітня Черкаська митниця на 35 мільйонів відставала, і вона не виконувала показників. Сьогодні ми все надолужили». Показова робота митників дала змогу краще наповнити державну скарбницю. Микола Сергієнко, начальник відділу контролю митної вартості та класифікації товару: «За результатами роботи Черкаської митниці, до державного бюджету України перераховано 927 мільйонів 920 тисяч гривень».

Усе це заслуга персоналу, говорять керівники служби. За короткий термін вдалось удосконалити та реорганізувати на митниці кадрову роботу.

Надія Орлова, в.о. начальника кадрової роботи Черкаської митниці: «За 11 рік взято на роботу 53 особи. Це 37% від штатної чисельності митниці. Можете уявити, яка кількість людей».

Нині персонал Черкаської митниці високопрофесійний. А за рівнем знань положень нового Митного кодексу навіть посідає третє місце в системі країни.

Сергій Рябцев, в.о. голови Черкаської ОДА: «Працювати черкаські митники вміють, про це свідчить уся ця інформація. Виконання митного прогнозу сьогодні – 103%. Ми не плануємо зменшувати темпи у 2012 році».

На плідну й ефективну роботу черкаських митників цього року сподіваються і у профільному департаменті. До Євро-2012 готовність має бути 100%.

Катерина Юрченко, в. о. начальника Департаменту митних інформаційних технологій та статистики: «Митник – це обличчя країни. Це перший, кого бачить турист після прикордонника. З одного боку, ми маємо максимально відкрити свої кордони, з іншого – захистити інтереси держави».

За матеріалами:  www.vikka.ck.ua