ПОРТАЛ
20 вересня 2015, 15:43

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Скільки коштують квадратні метри у приватних будинках Черкас

У приватному секторі Черкас ціна на будинки ненабагато перевищує ціни на землю на ділянці землі аналогічної площі, - констатують експерти.

<b>Скільки коштують квадратні метри у приватних будинках Черкас</b>

У найпопулярніших «приватних секторах» міста 100 квадратних метрів коштують: 8 тисяч доларів в районі «Казбет», 1200 доларів у районі пожежного училища, - пише «Вчасно».

– Вкладаючи гроші у житло, треба ще знати, що ціни на житло у приватному секторі стабільно вищі за житло в новобудовах та на вторинному ринку. Адже варто враховувати ще вартість землі, – зазначає Олена Лузан, голова ради ГО «Палата Ріелторів Черкащини».

Ціни на житло у приватному секторі різні. Наприклад, за інформацією порталу «Adress.ua» будинок в місті може коштувати від 30 тисяч доларів. Частини будинків дешевші – тут ціна дуже різноманітна і залежить від метражу помешкання. Найдешевша зі знайдених пропозицій на «ОЛХ» – 9,5 тисяч доларів за частину будинку у Соснівці метражем 30 метрів квадратних.

Ціни в нових будинках зазвичай дуже різні й залежать від стану будинку, планування, кількості кімнат та іншого.

Наприклад «Європейський квартал» пропонує «таунхауси», щоправда, в Червоній Слободі на відстані 10 кілометрів від центру Черкас. Це багатоквартирні невисотні будинки з парковками на відстані 300 метрів від Дніпра. Ціна на 50 м квадратних коливається від 23 тисяч доларів, тобто 440 доларів за квадратний метр.

– Ціна на квадратний метр у приватному секторі в Черкасах коливається в межах 10 тисяч гривень за квадратний метр. Але це дуже приблизна ціна, кожна пропозиція індивідуальна. Якщо серед квартир ще можна узагальнити певні стандартні варіанти, то кожний будинок – це індивідуальний випадок, – розповідають у черкаському агентстві нерухомості «Оберіг».