ПОРТАЛ
2 листопада 2015, 15:39

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Як поводитися під час перевірок правоохоронцями, дізналися черкаські підприємці

Які повноваження мають представники правоохоронних органів під час перевірок та які права має підприємство, щоб захистити себе – про це йшла мова під час юридичного практикуму «Розробляємо тактику захисту», що відбувся в Черкаській ТПП 29 жовтня цього року.

<b>Як поводитися під час перевірок правоохоронцями, дізналися черкаські підприємці </b>

«Я дуже добре знаю специфіку перевірок податкових органів. А з правоохоронними, на щастя, ще не стикалася. Але юристу необхідно мислити масштабно і бути готовим до всього. Цей практикум був не просто цікавим, а надзвичайно корисним, оскільки юрист-практик із власного досвіду розповіла про основні помилки правоохоронців і підприємців та про, як їх уникнути», – поділилася враженнями з «Діловий регіоном» учасник практикуму Алла Левенець, юрист ТОВ «Манеж».

Цей практикум був орієнтований не лише на юристів, а й на керівний склад підприємства, який безпосередньо контактує з перевіряльниками і від якого багато в чому залежить результат перевірки.

«Нам докладно представили саму процедуру оформлення і допуску до підприємства, щоб на початковому етапі не припуститися помилок. А головне, що не завжди у правоохоронців є законні підстави для перевірки. І дуже важливо знати ці підстави», – відзначила юрист ТОВ «Ватфарм» Вікторія Коваленко.

Практикум проводила член Національної асоціації адвокатів України, член Ради адвокатів Черкаської області, адвокат зі стажем практичної діяльності з 1988 року Оксана Чирва.

«Ми провели цей практикум на прохання підприємців. Адже ніхто не застрахований від перевірок. І наша мета була – надати максимум практичної інформації. Тому ведучим обрали практикуючого юриста. Тож учасники могли не лише теоретичні знання оновити, але й дізнатися про досвід інших підприємств», – відзначив президент Черкаської ТПП Сергій Першин.

Участь у семінарі взяли представники близько 30 підприємств з усієї області.