ПОРТАЛ
16 січня 2016, 13:15

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкаському лісгоспі назвали лідерів з реалізації ялинок

Черкаський лісгосп реалізував близько 2,4 тис. новорічних ялинок. Найактивніше торгівля йшла у Свидівському лісництві. Тут продали найбільше новорічних красунь. Другу і третю позиції розділили Дахнівське і Русько-Полянське лісництва.

У Черкаському лісгоспі назвали лідерів з реалізації ялинок

Загалом, лісівники відзначили пожвавлення попиту на ялинки. «Люди почали частіше звертатися, більше в нас купувати. Напевне через те, що ми не підвищували ціну. І хочеться сподіватися, що ще й тому, що люди стали більш відповідально ставитися до походження ялинок», – відзначив директор ДП «Черкаське лісове господарство» Андрій Пустовіт.

За його словами, свидівські лісівники випередили своїх колег завдяки розкішному розсаднику новорічних сосон та ялин. Слава про нього розійшлася по околицях і привабила покупців.

Утім, в сам розсадник лісівники відвідувачів не пускають. Дерева заготовляють заздалегідь і виставляють на ялинковому базарі. Тут завжди було представлено не менше 80 лісових красунь, тож вибрати було з чого.

«Лісівники на плантаціях зрізують ялини і сосни не в довільному порядку, а раціонально. Шестирічні дерева заготовляють усі підряд, а серед молодших роблять розрідження, щоб дати змогу тим, що залишилися, сформувати більшу крону», – говорить головний лісничий В’ячеслав Шако.

Купували цього сезону і ялинки в горщиках. Продали 35 штук. Запитували ще, однак морози, що вдарили, уже не дали змоги заготовити їх.

Загалом Черкаський лісгосп успішно виконав план із реалізації новорічних дерев, - інформують у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.