ПОРТАЛ

Черкаські підприємства починають користуватись податковим компромісом

З 17 січня 2015 року набрав чинності Закон України, що передбачає застосування так званого податкового компромісу

<b>Черкаські підприємства починають користуватись податковим компромісом</b>

Відповідно до цього законодавчого акту, бізнес має законний механізм податкового компромісу з державою, який дозволяє платникам уникнути фінансової, адміністративної та кримінальної відповідальності за заниження податкових зобов’язань з податку на прибуток та ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року, - пояснюють у ДПІ у м. Черкасах.

Загальний термін, протягом якого платник може прийняти рішення про застосування процедури податкового компромісу (подання уточнюючого розрахунку або заяви), складає 90 календарних днів з дня набрання чинності цим законом.

У разі застосування процедури податкового компромісу платник має сплатити 5% від суми задекларованих або визначених у податковому повідомленні-рішенні податкових зобов'язань. При цьому інші 95 % такої суми вважаються погашеними, а штрафні санкції та пеня не нараховуватимуться.

“На сьогодні два черкаських підприємства вже скористались правом на податковий компроміс та вже сплатили до бюджету 97,2 тис. грн. податку на додану вартість та 122,5 тис. грн. з податку на прибуток. Заяви на податковий компроміс щодо ще одного підприємства та двох фізосіб-підприємців перебувають на розгляді”, - повідомив перший заступник начальника ДПІ у м. Черкасах Дмитро Таран.